BIOsulas

 Latviski По русский In English



Sula

Sula ir raudzējama, bet neraudzēta, un to iegūst no viena vai vairākiem nebojātiem un gataviem, svaigiem vai aukstumā uzglabātiem augļiem, un sulai ir augļu šķirnei raksturīgā krāsa, aromāts un garša.

Sulu iegūst no augļiem, ogām vai dārzeņiem, izmantojot dažādus tehnoloģiskus paņēmienus, un iegūtais šķidrums var būt ar augļu biezumiem vai bez tiem. Sulā lielā apjomā saglabājas izejvielas uzturvērtība.

Sula nedrīkst saturēt mākslīgos aromatizētājus un garšvielas, ne arī pārtikas krāsas. Sulai var pievienot oglekļa dioksīdu, un skābuma regulēšanai koncentrētu vai nekoncentrētu citronu sulu. 

Sulas pagatavošanā garšas uzlabošanai var izmantot cukura produktus (līdz 15g uz litru sulas). Šādā gadījumā tas ir jānorāda arī produkta nosaukumā, piemēram, ar norādēm " saldināts"  vai "pievienots cukurs".

Attiecībā uz produktu marķēšanu un sastāvu ir līdzīgas prasības kā sulai. Izņēmums ir produkta nosaukums, kam pievieno vārdus "sula no koncentrētas sulas", piemēram, "ābolu sula no koncentrētas sulas".
Komentāri (0)  |  2016-12-10 20:31  |  Skatīts: 524x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ